Skip to main content

Autònoms

Per què Mutua Montañesa

A Mutua Montañesa treballem cada dia per fer-te les coses molt fàcils, proporcionant tota la informació que necessites d'una manera senzilla. Ens comprometem a aportar-te agilitat en les gestions i qualitat en l'assistència sanitària.

Avantatges per a tu

Mmolt fàcil per a les teves gestions

 • Podràs fer les gestions més freqüents de manera telemàtica, sense necessitat de desplaçaments.
 • Hem creat un portal específic per a tu, on disposaràs, en un sol clic, de tota la teva informació: sol•licitud i estat de les teves prestacions econòmiques i descàrrega dels rebuts. A més, t'avisarem per SMS de les properes cites, així com d'altres novetats associades amb tots els teus processos.
 • No estaràs sol/a, tindràs un assessorament continu.

Demana ja el teu accés mitjançant aquest enllaç Portal Mi Mutua i tingues-ho tot a l'abast de la mà.

Vols tenir més informació sobre com funciona? fes clic aquí

Mmolt fàcil en serveis

 • Posem a la teva disposició una àmplia xarxa de professionals mèdics, juntament amb els últims avenços en tecnologia hospitalària. Comptem amb un Hospital de referència Mutua Montañesa.
 • Equip mèdic de rehabilitació i fisioteràpia que aplica les tècniques més adequades i avançades a cada tractament.
 • Realitzem proves diagnòstiques i intervencions quirúrgiques amb l'última tecnologia.

Mmolt fàcil en atenció

 • Línia assistencial 24 hores per atendre't davant de qualsevol accident laboral, els 365 dies a l'any, al nostre número gratuït 900 180 875 o si estàs a l'estranger +34 934 955 110.
 • Tenim una àmplia xarxa de centres propis i més de 200 centres concertats per tot el país.

Cobertures

A Mutua Montañesa t'oferim una protecció integral davant de totes les situacions de malaltia, accident i cessament d'activitat.

Malaltia comuna

Totes les persones treballadores adscrites al règim d'autònoms, llevat de les persones treballadores per compte propi agràries incorporades al Sistema Especial de Treballadors Agraris per Compte Propi, han de contractar la cobertura d'incapacitat temporal per contingències comunes amb una mútua d'accidents, ja que té caràcter obligatori des de l'1 de gener de 2008, segons el que estableix la Llei 20/2007, d'11 de juliol, de l'estatut del treballador autònom.

T'acompanyarem durant tota la baixa mèdica, perquè puguis incorporar-te a la feina com més aviat millor i en les millors condicions.

Accident de treball – Malaltia professional

També disposaràs d'assistència sanitària de primera qualitat en cas de contingència professional, si contractes aquesta cobertura amb nosaltres.

Cessament d'activitat

Aquesta prestació és de caràcter obligatori i és la coneguda com a “atur” d'autònoms per a situacions en les quals has hagut de cessar la teva activitat amb caràcter temporal o definitiu i per causes alienes a la teva voluntat. Addicionalment arran de la situació de crisi sanitària ocasionada pel COVID-19, s'han creat noves prestacions extraordinàries de cessament d'activitat.

EXCEPCIONS:

 • Persones treballadores per compte propi del règim especial del mar: poden optar per una mútua o per l'Institut Social de la Marina (ISM). D'aquest col•lectiu també en són una excepció les persones del grup tercer de cotització, que han de tenir la cobertura per contingències comunes amb l'ISM.
 • Persones sòcies de cooperatives, integrades al RETA: si disposen d'un sistema de protecció intercooperatiu de prestacions socials complementari del sistema públic, que protegeixi les contingències d'accident de treball i malaltia professional, per cessament d'activitat i formació professional, no tenen obligació de cobertura al RETA.
 • Persones treballadores autònomes que cotitzen per tarifa plana: no estan obligades a cobrir la prestació per cessament d'activitat.
 • Persones treballadores autònomes amb 65 anys d'edat i 38 anys i 6 mesos cotitzats o 67 anys d'edat i 37 de cotització: estan exemptes de cotitzar, sense que computin les pagues extres per calcular els anys cotitzats.

Som especialistes en salut laboral i comptem amb un equip mèdic molt experimentat en processos de recuperació i amb els darrers avenços en tecnologia. Sense llistes d'espera i una assistència d'urgència i visites successives a centres propis i concertats.

Les teves prestacions

Més informació que has de conèixer com a persona treballadora autònoma: Enllaç

Calcula la teva quota d'autònom

La Tresoreria General de la Seguretat Social posa a la teva disposició la nova calculadora de quotes per a autònoms,un instrument que et servirà per simular la quota que hauràs d'abonar a partir del gener del 2023 després de l'aplicació del nou sistema de cotització per rendiments.

Calculadora de quotes per a autònoms 2023

Guia per a treballadors autònoms

Com associar-se

Si ets un autònom que inicia la seva activitat

Has d'indicar al Model TA052 de sol·licitud d'Alta al Règim Especial de Treballadors Autònoms, el número “007 – Mutua Montañesa”.

 • Sol·licitud d'Alta al Règim Especial de Treballadors Autònoms (TA0521-1)
 • Sol·licitud d'Alta al Sistema Especial per a Treballadors Agraris (TA0521-7 Agrario)
 • Sol·licitud d'Alta com a Treballador Autònom Econòmicament Dependent (TA0521-8 TRADE)
Archivo
Archivo
Archivo

 

Si realitzaràs un canvi de Mútua o INSS

Has de sol·licitar la baixa del teu document d'adhesió, respectant la forma i els terminis establerts per la Llei (abans de l'1 d'octubre i amb efectes de l'1 de gener següent) i remetre'ns-ho a Mutua Montañesa per tramitar-la.

 

Si el que vols és fer una variació de Cobertura

Has d'emplenar el Model TA0521 de Variació de dades indicant el canvi de cobertura que vulguis realitzar i lliurar-lo a la Tresoreria General de la Seguretat Social abans de l'1 d'octubre, amb efectes a l'1 de gener següent.

Archivo

 

Emplena el nostre formulari i ens posarem en contacte amb tu, o acosta't a una de les nostres oficines.

Contactem amb tu

Introdueix les teves dades

Les dades proporcionades per l'Usuari en aquest formulari seran objecte de tractament amb la finalitat de permetre a Mutua Montañesa posar-se en contacte amb vostè de conformitat amb la política de protecció de dades de caràcter personal regulada a la Política de privacitat - Protecció de dades de caràcter personal del Lloc Web.

Imatge del CAPTCHA
Escriu els caràcters que veus a la imatge.