Skip to main content

Contractació i cobertures

Com a mútua de treball, et protegim de manera integral amb les nostres cobertures d'incapacitat temporal per contingències comunes, contingències professionals i cessament d'activitat.

Descobreix com associar-te i quines cobertures tens amb Mutua Montañesa

Mutua Montañesa logo

Per què

Mutua Montañesa

Mmolt fàcil

Simplifiquem els tràmits perquè inverteixis menys temps.

Responem

La nostra prioritat és ajudar-te quan ho necessites.

24/7

Sempre disponibles, els 365 dies de l'any.

A prop teu

20 centres propis i 200 centres Suma, sempre a prop teu.

Preguntes freqüents

Les mútues col•laboradores rebem de la Seguretat Social les cotitzacions per accident laboral que paga la persona empresària per cada persona treballadora i una fracció de les quotes que paguen les persones empresàries i treballadores per les contingències comunes. Aquests recursos serveixen per pagar les prestacions que estipula la Seguretat Social a les persones treballadores que estan de baixa o que necessiten percebre una prestació. En cas que hi hagi un excedent d'aquesta gestió, aquest es reverteix novament a la Seguretat Social.

La forma d'associar-se a Mutua Montañesa és molt fàcil, ja que consisteix simplement a emplenar un formulari i enviar-nos-el. L'únic que has de tenir en compte per triar el formulari correcte és identificar la situació en què et trobes: si acabes de crear la teva empresa, ja estàs en una altra mútua, etc. Et deixem l'enllaç on pots fer clic en funció de si ets una persona empresària, autònoma o assessoria.

Tens diverses maneres de contactar amb nosaltres. Si és per una urgència mèdica, tens una línia assistencial disponible 24 hores: 900 180 875. Per a qualsevol dubte o gestió tens la xarxa de centres, o el formulari de contacte per la web. Tria el que et sigui més còmode, estem encantats de respondre't!

Sí, és obligatori per a totes les empreses i autònoms tenir una mútua que cobreixi una situació d'incapacitat temporal o permanent en cas d'accident o malaltia professional. En el cas de les empreses, la cobertura de la contingència comuna (el seguiment dels processos d'una malaltia no vinculada amb el treball) és voluntària.

Les mútues laborals donen assistència sanitària a les persones treballadores accidentades o que pateixen una malaltia, fan els pagaments de les prestacions econòmiques encomanades per la Seguretat Social quan les persones treballadores estan de baixa o estan en una situació de desprotecció.

Una mútua col•laboradora amb la Seguretat Social, o mútua laboral o d'accidents de treball, és una associació de persones empresàries sense ànim de lucre que col•labora amb la Seguretat Social per assistir les persones treballadores que hagin patit un accident laboral o malaltia professional i també per gestionar el pagament de les prestacions encomanades per la Seguretat Social, derivades d'una baixa o d'una altra situació de desprotecció de la persona treballadora.

Mutua Montañesa t'aporta tranquil•litat per dos motius: primer, per la part sanitària, perquè disposem de professionals de referència al sector de la medicina laboral, així com mitjans assistencials amb tecnologia d'avantguarda per curar i rehabilitar les persones que han patit malalties o accidents laborals. Segon, perquè facilitem al màxim la gestió dels tràmits necessaris per sol•licitar les prestacions econòmiques perquè els nostres mutualistes disposin de més temps per a ells. El que ens diferencia és que nosaltres ho fem Mmolt fàcil perquè tu dediquis temps a altres coses.