Skip to main content

La Mutua

Som una associació d´empresaris sense ànim de lucre col·laboradora amb la Seguretat Social.
La nostra missió és tenir cura de la salut i benestar dels nostres mutualistes, gestionant les contingències derivades d'accidents de treball i malalties professionals i les prestacions econòmiques relatives a la incapacitat laboral per malaltia comuna, així com aquelles altres prestacions que ens encomane la Seguretat Social, de una forma senzilla, rigorosa, eficient i amb excel·lència.

Avantatges de col·laborar amb nosaltres?

Mmolt fàcil

Junts
A Mutua Montañesa treballem per a les empreses i les persones treballadores, i és per aquest motiu que una de les nostres principals prioritats és mantenir amb les assessories un estret vincle de relació per dur a terme el projecte comú que ens uneix.
Experiència
Més de 2.000 professionals col·laboren amb nosaltres i ens trien com a mútua per protegir les persones treballadores de les empreses/clients dels seus despatxos. Aquesta relació es fonamenta en anys de col·laboració i professionalitat en la gestió compartint un objectiu comú: donar el millor servei.
Mmolt fàcil
T'ajudem a simplificar la gestió i a reduir els tràmits administratius, posem a la teva disposició les eines necessàries per oferir un servei integral, perquè puguis atendre de manera senzilla, ràpida i completa les necessitats dels diferents col·lectius, estalviant-te temps i esforç.
 • +200

  Centres assistencials

 • +180

  Mil persones treballadores protegides

 • 3.000

  Persones per atendre't

Hospital Mutua Montañesa

El nostre hospital està especialitzat en medicina traumatològica i rehabilitadora, amb dos quiròfans, 25 llits i un equip sanitari preparat per atendre't les 24 hores del dia. Està especialment dissenyat i enfocat a pacients que han tingut un accident laboral o estan de baixa per malaltia.

Certificats i reconeixements

Segells que certifiquen la nostra qualitat en el servei.

Imagen certificado

Certificat d'excel·lència europea EFQM 600

Atorgat per l'Associació Espanyola de Normalització i Certificació AENOR
Imagen certificado

Certificat de Sistema de Gestió de la Qualitat ISO 9001:2015

Atorgat per l'Associació Espanyola de Normalització i Certificació AENOR, i avalat per l'entitat IQNet
Imagen certificado

Acreditació QH "Quality Healthcare", atorgada per l'Institut per al Desenvolupament i Integració de la Sanitat

Imagen certificado

Certificat de gestió del risc ISO 31000:2018

Logotipo Suma Intermutual

Som part de Suma Intermutual, un projecte on sis mútues d'accidents de treball hem unit forces per oferir una cobertura més gran i una gestió més eficaç.

 • A prop de 200 centres assistencials i administratius
 • 4 hospitals propis i accés a totes les especialitats mèdiques 3.000 persones orientades a proporcionar la millor qualitat de servei

Preguntes freqüents

Les mútues col•laboradores rebem de la Seguretat Social les cotitzacions per accident laboral que paga la persona empresària per cada persona treballadora i una fracció de les quotes que paguen les persones empresàries i treballadores per les contingències comunes. Aquests recursos serveixen per pagar les prestacions que estipula la Seguretat Social a les persones treballadores que estan de baixa o que necessiten percebre una prestació. En cas que hi hagi un excedent d'aquesta gestió, aquest es reverteix novament a la Seguretat Social.

La forma d'associar-se a Mutua Montañesa és molt fàcil, ja que consisteix simplement a emplenar un formulari i enviar-nos-el. L'únic que has de tenir en compte per triar el formulari correcte és identificar la situació en què et trobes: si acabes de crear la teva empresa, ja estàs en una altra mútua, etc. Et deixem l'enllaç on pots fer clic en funció de si ets una persona empresària, autònoma o assessoria.

Tens diverses maneres de contactar amb nosaltres. Si és per una urgència mèdica, tens una línia assistencial disponible 24 hores: 900 180 875. Per a qualsevol dubte o gestió tens la xarxa de centres, o el formulari de contacte per la web. Tria el que et sigui més còmode, estem encantats de respondre't!

Sí, és obligatori per a totes les empreses i autònoms tenir una mútua que cobreixi una situació d'incapacitat temporal o permanent en cas d'accident o malaltia professional. En el cas de les empreses, la cobertura de la contingència comuna (el seguiment dels processos d'una malaltia no vinculada amb el treball) és voluntària.

Les mútues laborals donen assistència sanitària a les persones treballadores accidentades o que pateixen una malaltia, fan els pagaments de les prestacions econòmiques encomanades per la Seguretat Social quan les persones treballadores estan de baixa o estan en una situació de desprotecció.

Una mútua col•laboradora amb la Seguretat Social, o mútua laboral o d'accidents de treball, és una associació de persones empresàries sense ànim de lucre que col•labora amb la Seguretat Social per assistir les persones treballadores que hagin patit un accident laboral o malaltia professional i també per gestionar el pagament de les prestacions encomanades per la Seguretat Social, derivades d'una baixa o d'una altra situació de desprotecció de la persona treballadora.

Mutua Montañesa t'aporta tranquil•litat per dos motius: primer, per la part sanitària, perquè disposem de professionals de referència al sector de la medicina laboral, així com mitjans assistencials amb tecnologia d'avantguarda per curar i rehabilitar les persones que han patit malalties o accidents laborals. Segon, perquè facilitem al màxim la gestió dels tràmits necessaris per sol•licitar les prestacions econòmiques perquè els nostres mutualistes disposin de més temps per a ells. El que ens diferencia és que nosaltres ho fem Mmolt fàcil perquè tu dediquis temps a altres coses.