Skip to main content

Absentisme

Què és?

L'absentisme és l'absència d'una persona treballadora en el lloc de treball. Hi ha moltes raons per les quals es dona l'absentisme, però la més important i la que més perjudica les empreses i les persones treballadores és l'absentisme per incapacitat temporal.

Parlem d'absentisme per incapacitat temporal quan la persona treballadora no pot anar a treballar perquè està de baixa a causa d'un accident o una malaltia. Les persones treballadores que ho pateixen són les més afectades: en estar de baixa perden qualitat de vida pel que fa a la salut i també veuen reduïts els seus ingressos i incrementades les despeses sanitàries.

Les empreses –i la societat en general– també pateix els efectes de l'absentisme laboral. Per això, a Mutua Montañesa treballem estretament al costat dels nostres afiliats per millorar les xifres d'absentisme i cuidar millor el nostre col•lectiu treballador i empresarial. Eines contra l'absentisme.

Eines per a la gestió de l'absentisme a la teva empresa

Calculadora de costos(accediu aquí)

Amb aquesta eina seràs capaç de calcular els costos directes i indirectes a causa de l'absentisme a la teva empresa. És molt útil per conèixer l'impacte de l'absentisme dins de la teva organització.

Calculadora absentisme simulació

Informes personalitzats a la teva àrea privada

A Mutua Montañesa sabem que el primer pas per prendre mesures i buscar solucions és conèixer bé el problema. Per això, a l'àrea privada per a empreses hi trobaràs tota la informació per analitzar la situació de la teva organització:

  • Informes amb la durada mitjana de l'absentisme.
  • Informació sobre la incidència, la prevalença i la taxa d'absentisme per als processos de malaltia comuna, accident de treball i risc per a l'embaràs.
  • Evolució mensual de cadascun dels indicadors.